Hemgjorda bars

Någon gång i mitt liv har jag tagit en proteinbar i farten, men jag hör till den kategorin som inte riktigt gillar dem. Jag tycker de är söta, lite blaskiga och smakar en gnutta tillgjort.
För ett bra tag sedan testade jag dock att göra mina egna. Perfekt att ha i väskan som mellanmål eller ta på kvällen då sötsuget är som värst. Jag följde inget receptet direkt utan improvicerade lite och här kommer receptet på mina bars : 
  • Hasselnötter 1dl
  • Valnötter 1dl
  • Sötmandel 1dl
  • Solroskärnos 1dl
  • Pumpakärnor1dl
  • Linfrön 1dl
  • Chiafrön 1/2 dl
  • Russin 1/2 dl
  • Gojibär 1/2 dl
  • Fikon 1/2 dl
  • Kokos 1 dl
  • Kakao 1/2 dl
  • Honung 1/2dl
  • Äggvitor 5st
Börja med att blanda alla torra ingredienser, mixa/hacka nötterna grovt. Blanda sedan ner honung och äggvita.
Vänd ner blandningen på en plåt på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper ovan på för att sedan kunna kavla ut blandningen till ca 1/5 cm tunnt lager. Skär lagom stora bittar innan du  gräddar i ugnen på 150 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna innan du bryter isär dina bitar.
 
Det går att smaksätta barsen efter smak och tycke. Nästa gång tänker jag riva ner äpple och krydda med kanel och kardemumma! 
 
 
 

F.R.E.D.A.G

Det är något vist med denna dag alltså. Det är en härlig känsla som nästn går att ta på.  
 
Jag sitter hemma och jobbar men har tagit en paus. Har joggat en runda, tagit en dusch och är snart redo att köra igång igen.
Jag måste pausa emellanåt. Ventilera och rensa tankarna. Löpning är som terapi och trots att det var allt annat än skönt idag så gjorde det susen. Det gav mig energin tillbaka för att orka med ett par timmar till framför datorn. Sedan stänger jag igen locket, packar väskan och gör mig redo för ett dygn på mitt andra jobb.
 
På helgerna är det extra gott med frukost tycker jag (när man är ledig då såklart). Att plocka fram allt gott man kan hitta och lägga lite extra kärlek och energi. När man kan äta i lugn och ro framför nyhetsmorgon med vetskapen om att en kravlös dag väntar, det är lyx.
 
Jag tänkte tipsa om dessa våfflor. Enkla, nyttiga och framför allt supergoda!
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk fiberhusk
  • 1tsk salt
  • 60 gram kokosolja
  • 2 dl vatten (jag tog 1dl vatten och 1dl havremjölk)
  • 4 st ägg
  • ev. smaksättning (jag avnände en vaniljstång)
Mixa allt och grädda i våffeljärnet. Vi serverade våra våfflor med hallon,blåbär, färska jordgubbar och kvarg med nötchokladsmak. 
 
Trevlig helg!
 
 

Livet är som vatten

Just nu rullar mitt liv på i rasande fart. Eller ska jag skriva flyter på...? Jag gick häromdagen och lyssnade på en pod under min promenad och hörde då något riktigt klokt. Då sa de att man skulle leva livet lite som vatten. Att man ska vara följsam och bara åka med helt enkelt.
 
Livet kanske inte alltid blir som man har tänkt sig, det kanske inte alltid tar den väg man tror, men i slutändan slutar det alltid bra. Man vet inte riktigt vart den där floden eller älven ska ta en, men man följer alltid med, vilka kringelikrok vägar vattnet än tar. Det kan vara stormigt som ett hav, eller lugnt som en insjö. Oavsett så är det bara att gunga med.
 
Min höst tog en tväromvändning och hittade helt plötslitg en annan myning att följa. Det har tagit mig ut på ett helt öppet hav som just nu är ganska stormigt, men jag kan ändå skymta lugnet borta i horisonten. Det är inom räckhåll så därför är det bara att hålla i hatten och åka med.
 
Jag har preis börjat arbeta 50% på ett företag som heter MammaFitness Sweden som ni kan läs mer om här ---> http://mammafitness.se , samtidigt är jag anstäld månaden ut inom kommunen på 100% PLUS att jag har mina kunder på gymmet. Så summan av kardemumman blir att jag arbetar upp kring 170% för tillfället. Därför ber jag om ursäkt för ganska tråkig blogg just nu, men snälla stå ut denna månden. Jag lovar att det ska bli bättre när vågorna blivit mindre och jag enklare kan ro in mot land om hålla mig där en stund. Få struktur och ligga och guppa i någon liten damm ett tag.
 

Visa fler inlägg