Äpplechips

Godmorgon ❤️

Då var det lördag igen och den sjätte sockerfria dagen, hur går det för er?
Än så länge har jag inget ägnat det en enda tanke faktiskt och det går hur bra som helst.

Denna dagen startade strax innan fem. Jag har bottnat med gröt, ägg och kaffe och känner mig redo för jobb i 14 timmar idag och imorgon.

Ska du spendera lördagskvällen framför en bra film och bara mysa, eller bara är sugen på något gott? Testa dessa äpplechips! Det enda du behöver är äpple och kanel, hur henkelt?

Börja med att ställa ugnen på 120 grader. Skiva därefter äpplen väldigt tunnt, helst bara någon milimeter. Bred ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt och krydda med kanel. Man kan självklart krydda med vad man vill tillexempel kardemumma, kokos eller pepparkakskrydda.
Grädda i mitten av ugnen i 2-3 timmar beroende på ugn. Öppna luckan med jämna mellanrum för att släppa ut luft och vätska.
(Bilden har jag lånat från Google.se)

Dagens lunch tips

Vad är mer rofyllt än att kliva ut i skogen och leta efter svamp? Jag älskar det i alla fall.
 
Passa på att gå ut i skogen och sug in det sista av sommaren. Snart kommer löven sakterligen börjar färgas orange och luften kommer att bli kallare. Snöra på er skorna och  ta med en påse att fylla, ut och njut av att dra ett djupt andetag och låt den friska luften rensa alla negativa tankar! 
 
Ni vet väl att det är vetenskapligt bevisat att utomhusaktivering får dig att må bättre?

"Känslan av mental tillfredsställelse blir starkare om man tränar utomhus i frisk luft och solljus istället för inomhus. Utomhusträning gör oss mer positiva, ger oss mer energi och verkar avstressande, menar forskarna. Samtidigt gör utomhusträning att vi inte känner oss lika spända, förvirrade eller arga som när vi tränar inomhus. Slutligen har de som föredrar att träna utomhus en starkare vilja att fortsätta träna än de som till exempel tränar inne på ett gym"

(Undersökning från universitetet i Peninsula, USA och Europeiska Centret för Miljö och Hälsa)

Det finns inga begränsningar, bara möjligheter, så ut med er!
Just nu flödar skogen av de underbara små kantarellerna. Att steka dem i smör och toppa smörgåsen med är en klassiker, men här nedanför kommer en ny variant!
 

Wrap med kantareller och spenat:
  • 2ägg
  • 1msk fiberhusk
  • 1tsk örtsalt
  • kantareller
  • spenat/grönsaker
Vispa ihop ägg, fiberhusk och salt och stek i olja några minuter per sida. Under tiden steker du kantareller i smör och svårare än så är det inte!
Fyll wrapen med valfri fyllning, i mitt fall blev det kantarellerna ihop med färsk bladspenat och örtkrydda.
 
Otroligt snabbt, gott och framförallt enkelt!

Smaklig måltid!
Visa fler inlägg