Mitt allra första inlägg

Godmorgon fredag och bästa dagen i veckan! Det är så kul att ni är fler och fler som hittar hit och därför tänkte jag publicera mitt allra första inlägg på nytt, så att ni får en inblick i vad den här bloggen egentligen handlar om. 


"Den 25 januari 2011 stod två tjejer på Landvetters flygplats, förväntansfulla, nervösa, glada och lite smått hysteriska. En bokad biljett till Thailand och en tillbaka hem till Sverige tre månader senare, så mycket hade vi planerat. Vi skulle ut på vår livs resa. Tre månader i Thailand. Vårt älskade Thailand!! 

Hela den här resan gick ut på att vi skulle sola, bada, semestra, uppleva och allt som hör där till.
 
Jag som i regel är en väldigt aktiv person tyckte att det till en början var lite jobbigt att vara så mycket stilla och ligga och slappa dagarna i ända kändes lite ovant till en början, men man växte så småningom in i den rollen. Kroppen växlade ner till det så kallade semestermoodet!
Med tiden rann några kilon av mig, kilon som egentligen hörde hemma på min kropp. Jag la ingen större tanke på detta, utan tycket att det var väl ganska naturligt. Tränar man inget, så förlorar man sina muskler, visst....?
 
När jag sedan kom hem, solbränd och fem kilo lättare, och folk häpnades över hur stora mina byxor såg ut över mina numer taniga ben, så uppskattade jag det på någon vidrigt sätt. Jag tyckte om att folk såg att jag blivit smal. Läser man rubrikerna i dagens tidningar och på andra sociala medier så är ju det helt rätta idealet att man ska vara smal. Är man smal så är man snygg , är man smal så duger man, är man smal så är man perfekt. Detta medförde att jag fick någon ångestrelaterad relation till mat och att äta kändes ibland jobbigt.

Mat som är så fantastiskt och din kropp som är så fantastisk.
 
Detta är så fruktansvärt skrämmande och sjukt och TACK och lov är jag nu tre år äldre och tre år klokare och nu kan jag inte i min vildaste fantasi förstå hur jag kunde misshandla min kropp på det där sättet. Min kropp som är mitt tempel och som ska finnas där och fungera tillsammans med mig resten av mitt liv. Min bästa vän som är värd den bästa behandligen. Nu älskar jag min kropp, vissa dagar mer eller mindre än andra, givetvis! Jag älskar att få utmana den i ett tufft träningspass och belönda den med hälsosam, näringsrik och god mat. Min kropp är värd det bästa, du är värd det bästa och ni tillsammans är värda det bästa!
 
Så vad jag vill få sagt är att det sjuka idealet som idag cirkulerar omkring oss borde torteras och försvinna från våran jord för gott!
 
I denna bloggen kommer du kunna läsa om smarta och roliga träningstips och mina bästa recept. Allt från frestande fredagsmys till ett nyttigare alternativ till helgmorgonens frukost scones!
Jag hoppas på något sätt kunna uttrycka den glädje som ett fysiskt aktivt liv ger mig och komma att inspirera andra till detta!
 
På återseende!"
 

Tack

Tack för de här lediga dagarna. Tack för att finna ro i kroppen. Tack för kravlösa timmar med en bok. Tack för en shoppingdag med bästis. Tack för filmkvällar med mamma och pappa. Tack för en otroligt bra show med Måns Zelmerlöw och Tomas Ledin. Tack för en regning lördag och film-marathon. Tack för god mat och fika. Tack för att jag har världens bästa syster. Tack, livet! 


Strävan efter en seg semesterhjärna

Ibland kan en känsla av ledsamhet skölja över mig. En ledsamhet grundad i sommarens alla förväntningar och besvikelser. Över alla andras uppvisande av semesterbilder på konton som tar över cybervärlden. Jag vet att man inte ska jämföra sig med andra, men ibland är det svårt att låta bli. 

Snart är även juli till ända och här sitter jag med en fis-ljummen kaffekopp i handen och undrar vad jag åstadkommit denna sommaren?
Man målar upp en bild av sena sommarkvällar på klipporna och grillkvällar i trädgården. Rosé och brunbrända ben, nakenbad i natten och spontana magskratt. 
Hittills har jag haft ett par fantastiska dagar och kvällar, såklart! Men som alltid så regnar sommaren bort innan man ens hunnit börja bocka av sin "to-do-list".

Idag tar jag med mig min väska och fyrbenta vän och sätter mig på ett tåg. Sex lediga dagar står för dörren och jag ska försöka skapa lite semesterfeeling tillsammans med min familjeskara. Jag vill få den där sega semesterhjärnan som kopplar bort allt vad vardag heter. 

Brunbrända ben och nakendopp får stå kvar på listan till nästa år. Däremot ska jag bocka av kvalitetstid med familj, vänner och magskratt efter den här helgen. Värdefullt!

Visa fler inlägg