Hemgjord glass

Under sommaren får jag ett extra sug efter glass och andra svalkande godsaker. Jag vet inget år som jag ätit så mycket glass som i år. Jag och min sambo har fallit pladask för Sia´s chokladglass, den är försvinnande god. Har ni inte testat den så är det ett måste.
 
Något måtta får det väl ändå vara kan jag tycka. Det går inte att äta chokladglass med chokladkross varje dag så varför inte bryta av med hemgjord glass emellanåt?  Att göra egen glass/smoothie är otroligt enkelt och det finns liksom inga rätt eller fel. Inga recept, utan det här är ett "man tager vad man haver" recept.
 
 
 Till fyra personer: 
 
▪️Ett paket frysta jordgubbar/blåbär eller hallon
▪️Ett litet paket naturell soygurt
▪️En banan
▪️En pressad citron
▪️Vaniljpulver
 
Mixa allt, in i kylen/frysen beroende på hur fast du vill ha den, 
i cirka 30 minuter, plocka fram och servera med valfri topping, i detta fallet blev det riven choklad och blåbär till sambon och riven choklad, kokos och blårbär till mig. Ät och njut!  
 

Sommarmagi

Och så kom den ändå, den där sommaren. Solen som tinar upp våra kroppar och man kan börja räkna fräknarna på näsan. 
 
Bortser man från gårdagens 14 timmars jobb så har jag låtit mig sitta på en filt på stranden. Jag har slappat under den ljusblåa himlen med sandiga tår och med en kropp som luktar hav. Med ett löjligt leende som inte vill lämna smilbanden. Med kittlande gräs mot bar hud och vågor som ackopanjerar mig alldeles lugn. Thermos-kaffe och tunnbrödsrullar på en filt. Ja, ni hör ju!
 
Det här innebär sommar för mig. En picknick korg och kvällspromenad i ljummen solnedgång. Att framåt kvällskviten, med lätt solkyssta kinder, krypa upp i soffan med en skål jordgubbar och en bra film. Salta (iskalla) bad och dagar som man tar med ro. Sommar ska vara harmoni.
 
Släpp alla krav, måsten och ångest över den perfekta bikini-kroppen. Finns ens den? Vad är perfekt och vad avgör det? 
 
Idag är vi lediga tillsammans, jag och min sabo och jag ska njuta av varenda sekund. Av värmen, av kravlöst hängande, doften av hav och att den äntligen är här, den där sommaren. 
 
 
 Från morgonen promenad, bara ett stenkast från vår nuvarande lägenhet. Hur fantastiskt? 
Visa fler inlägg