Hemgjord sorbet

Godmorgon! 
 
Vilken skillnad på energi det är när man vaknar upp till en regnig dag som igår och en alldeles strålande morgon som idag. Jag tycker visserligen att det är lika härligt med båda delarna. 
 
Efter regn kommer solsken sägs det och så var det verkligen igår. I takt med att dagen gick blåste molnen undan och solen trängde fram. När vi satt här hemma igårkväll efter middagen kunde vi inte skymta ett enda moln och då blev jag sugen på glass. 
 
Jag slängde då ihop varsin banan och mango sorbet. Det är lika enkelt som det låter och innhåller faktiskt endast dessa två ingridienser. Frysta bananslantar och fryst mango. Ta upp dem cirka 10 min innan du mixar dem med stavmixer till en härligt krämig konsistens. Ät direkt eller låt dem stå i frysen ytterligare en kort stund. Toppa med valfri topping. I mitt fall blev det passionsfrukt kärnor, kokoschips och kakaonibs. 
Du kan även välja att mixa med kanel, kakao, andra bär eller annan smaksättning. Låt fantasin flöda!
 
Det bästa av allt var att när jag väl var klar och satte fram dem på bordet så ville inte Björn ha så idag på morgonen fick jag äta glass till frukost, hur lyxigt??? Jag rörde ner kvarg och toppade med musli och detta tillsammans med kokta ägg och kaffe gjorde frukosten komplett och jag känner att denna dagen har börjat på bästa sätt. 
 
 

Internationella yogadagen

Hej! 
 
Idag är det tydligen den internationella yoga dagen och jag satt redo på min matta 9.30 imorse och var så sugen på 1 timma MOJOyoga (trodde jag). 
 
Vi böjade med att sätta oss till rätta för att hitta vår andning och tog oss där ifrån vidare till dagens första hund. Huvudet ner i golvet och rumpan upp i vädret och här sköljde illamååndet över mig som en slags våg. Jag försökte tränga bort det, men det gick inte. Med tanke på att det är ett riktigt tuft pass så fick jag inse mina begränsningar, ta mitt pick och pack och cykla hem igen. 
 
Igår startade jag, pappa och syrran dagen med en BRAFFRUKOST på Asiaspa följt av fyra timmar då vi spaade och hade det så obeskrivligt härligt. Mjuk och go i kroppen kom jag sedan hem på eftermiddagen och mådde lite illa resten av kvällen. Det kan vara så att man fullkomligt slappnar av och att detta är kroppens sätt att svara. I dessa lägen är det extra viktigt att ta till dig kroppens signaler och verkligen lyssna på dem. 
 
Så det gjorde jag idag. Jag cyklade hem, tog en varm dusch och nu sitter jag i soffan och reda att jobba ett par timmar innan jag tänker fortsätta denna dagen i lugn anda som en slags fortsättning på gårdagen. 
 
Regnet öser ner och vad passar då bättre en lite tända ljus och en bra bok i soffan? 
 
 
Visa fler inlägg