Tjuvstarta julbaket

I alla år jag kan minnas så har vi haft som tradition hemma att baka eget julgodis samt göra egna pepparkakor i alla dess former. Doften och värmen som sprids i huset tillsammans med tonerna av någon julvisa får det att pirra i hela kroppen. Sen några år tillbaka har vi exprementerat lite och förutom knäck och ischoklad hr vi provat lite annat. Bland annat den enklaste som finns, nämligen chokladtäckta kellogs-k.
 
 
Här finns egentligen inga rätt eller fel utan här kan man experimentera bäst man vill. Mina två favoriter har kommit att bli dessa :
 
Mörkchokladtäckta kellogs-k. Du börjar med att lägga kellogs-k i en bytta precis som de är. Under tiden smälter du mörk choklad i vattenbad. Vill man så avnänder man sig utav någon med smak, men jag brukar ta en vanlig med cirka 70% kakao och smakstätta den själv med rivet apelsinskal som jag river ner på flingorna. När chokladen har smält vänder jag ner den i flingorna, rör om och klickar ut i små formar på en plåt och ställer det sedan kallt så att de stelnar. Hur enkelt?!
 
Vitchokladtäckta kellogs-k. Exakt samma sak här, börja med att lägga flingor i en bytta och smält chokladen i ett vattenbad. Vit choklad är ju ganska sött så dessa bruar jag bryta av med skalet från två stycken lime samt kokosflingor. Jag blandar ihop alltihop och klickar ut i små formar och låter det stå kallt för att stelna.
 
Snabbt, enkelt och otroligt gott. Precis som det ska vara! 
 

Änglar utan vingar

50 nyanser av grått. Ungefär så är det just nu. Dagarna är alldeles matta i nyansen och dagsljuset lyser med sin frånvaro. Det är väl inte konstigt att man känner sig lite trött och deppig, glåmig och färglös! 
 
Igår var det lördag och direkt efter jobbet så tog jag tåget till Göteborg för att möta upp fem stycken vänner som jag inte träffat på år och dar, bokstavligen. Alltså det här med vänner, vänskap och kärlek. Det är livets största rikedom och den bästa kryddan att krydda livet med.
 
För att stänga ute detta ständiga mörker av grått för en sekund och smita från vardagen, så boka in en dejt med dina vänner. Njut i deras sällskap, skratta tillsammans, dela med er utav era liv, prata i oändligheten, torka varandras tårar, lätta era hjärtan och låt dem veta att du finns där för dem, såsom du vet att de alltid finns där för dig. Jag lovar att det kommer pigga upp och göra vilken matt dag som helst till ett färgglatt fyrverkeri! 

Mina fina, fina vänner. Tänk att jag får bada i all denna kärlek, det är helt fantastiskt. Jag är obeskrivligt tacksam. Gårdagen kommer jag plocka med mig och leva på länge.


Idag är det söndag och jag är ledig. Gårdagens vin gör sig lite påmint men jag tänker bortse från det och göra denna dagen till något bra. Jag tror att jag för första gången ska införa en ny tradition. Nämligen nollfte-advent. Kan bli tjuvstart på glögg och pepparkakorna idag och visat får man det när det är advent? 

Hallå husmor

Igår var jag på promenad med en fin vän då jag plötsligt stötte på en guldpeng på marken. En lyckopeng. Det dröjde inte länge från det att jag hittade pengen tills jag fick ett samtal. Ett samtal som kan komma att förändra en hel del framöver. Så den där guldpengen kommer jag spara i säkert förvar. 

Idag är jag ledig och än så läge har det varit full fart sedan 7 imorse. Jag började dagen med gemensam frukost med sambon, vilket är riktigt uppskattat. Mätt och belåten åkte jag till affären och har efter det varit ute och sprungit, bakat bröd, gjort müsli, lagat lax, lagat fläskfilé, ätit, färgat håret och duschat.

Det gäller verkligen att planera sin tid och fixa matlådor och annat när man får en stund över. Ikväll ska jag och mannen på dejt, vi ska gå på bio och njuta av en ledig kväll tillsammans! 


Visa fler inlägg