Att lära sig blicka inåtDen här bilden säger otroligt mycket och därför vill jag lyfta den lite extra. 
Idag är det här ett vanligt fenomen och hysterin kring utseendet har aldrig varit större. Tänk om man bara hade skalat av. Plockat bort alla sociala medier, alla tidningar och alla krav. Hade man då haft lättare att acceptera den där gestalten som ser på dig i spegeln varje morgon? Den där skönheten som alltid finns där och ställer upp för dig. Varje dag. Den där människan och kroppen som i alla andras ögon är en klippa, förutom dina egna, på grund av att du jämför dig med reducerade profiler på reklamskyltarna på stan. 
 
Det är dags att vi var och en börjar känna efter inåt. Ge ett leende till den där spegelbilden på morgonen, säg godmorgon och något fint. Bär med dig det under hela dagen och lita på det. Idag är det så många som har otroligt skev självbild.
 Se dig själv med din bästa väns ögon och agera utifrån det.  

En välbehövlig kravlös helg

Igår hade vi en så himla härlig dag tillsammans, jag och min sambo. Vi ägnade många kravlösa timmar i soffan. Slökollade på någon film, somnade mitt på ljusa dagen, lagade middag tillsammans, höll handen, poppade popcorn och bara umgicks. 

Detta kanske inte låter mycket för världen, men för oss så är det dagar som dessa som är värdefulla. Dagar som vi bara kan ägna åt ingenting förutom varandra. Jag kan inte minnas sist vi vaknade till en oplanerad dag och bara tog den som den var. Så himla härligt och behövligt. 

Inatt har vi fått sova en timma extra, frukosten vilar i magen och himmeln är på väg att målas alldeles ljusblå. Det skvallrar om att det blir ytterligare en fin dag!

Gårdagens middag blev helstekt kyckling i ugn med färska örter, sötpotatispommes, fetaostkräm, egen guacamole med mango och sallad. Mums!

Må-bra-drog

Den bästa terapin för mig är löpning. När jag får stoppa Lars Winnerbäck i öronen och snöra på mig dojjorna, då tänker jag  som bäst. Jag får tid att fundera, analysera, reflektera och diskutera med mig själv. Min egentid där jag får tid till att andas och bara njuta av känslan av höst-luft och en frisk och stark kropp. När andra delar av livet känns tungt kan träningen vara en av dem absolut viktigaste pusselbitarna för ditt välmående. Behöver du rensa tankarna, få mer perspektiv, ta viktiga beslut, få distans till saker och ting, mer glädje – då är det bara att snörar på sig skorna och ge sig ut! Aktivitet utsöndrar hormoner i kroppen som får oss att må bra så oavsett om du tar dig till gymmet, eller ut i det friska, så kommer det få dig till att må bra!
 
Idag är det F.R.E.D.A.G och jag ska strax ta mig till gymmet för ett ordentligt styrkepass följt av en kund. Sedan blir det jobb ett par timmar innan det vankas afterwork med Motionshuset. 
En ledig oplanerad helg står för dörren och det ska jag njuta av. Långa frukostar med tända ljus och en joggingrunda är två saker som jag ska få till i alla fall. 
 
TREVLIG HELG! 

 
 
Visa fler inlägg