Frukost i kopp

Jag har fått önskemål om mer frukost tips här på bloggen och självklart vill jag gärna lägga upp det, frukost älskare som jag är! 
 
Den heter frukosten kallar jag Frukost i kopp och den är otroligt god och mättande. Du behöver 
 
▪️1dl havregryn
▪️1/2 äpple
▪️1/2 banan
▪️valfria nötter (någon matsked)
▪️ett ägg
▪️en nypa bakpulver
▪️smaksättning efter smak (jag använder alltid kanel och kardemumma) 
 
Mixa allting med en stavmixer och lägg blandningen i en stor kopp. Värm i mikron på full effekt i cirka 2 minuter. 
Ät som den är eller toppa med frysta bär, en klick kvarg och strössla tillslut lite kokos på toppen!
 
Det går också riva andra halvan av äpplet och toppa med ringlad honung. 
 
Det är bara fantasin som sätter gränser!
 

Fördelar med löpning del 2

Måndag igen och många av oss ser den här dagen som en nystart. Man har frossat i godsaker hela helgen och vill ofta på måndagen skärpa till sig. 

Förra veckan började jag med att lista positiva effekter med löpning. Här kommer ytterligare tre som kanske till och med kan hjälpa dig på traven att se till så att du börjar veckan med en härlig joggingrunda!
 
  • Du håller dig friskare. Träning stärker ditt immunförsvar och gör det lättare för kroppen att stå emot infektioner. Faktiskt så tar människor som tränar ut 27% färre sjukdagar än människor som är fysiskt inaktiva. 
  • Du får starkare benstomme. Löpning hjälper till att motverka förlusten av bentäthet, vilket är en naturlig del av vårt åldrande. Kroppen svarar på påfrestningen av löpning genom att öka bentätheten.
  • Du minskar risken för cancer, diabetes, hjärt och kärlsjukdomar och du sänker ditt kolesterol. Fysiskaktivitet hjälper till att minska cancerriskerna med upp till cirka 30%. Dessutom hjälper fysisk aktivitet till med att minska insulinnivåerna i kroppen, vilket leder till ett jämnare blodsocker.
 
 
 

En helg

Åh vilka fina dagar jag har haft denna långhelg! Som mjukt sammet har det smekt ett något stressat stycke Sofia till en mycket lugnare och mer tillfredsställd version. 
Direkt efter frukost och dusch på torsdagen rattade jag bilen söderut på E6an och parkerade mig hemma hos min familj i närmare tre dygn. Denna skara på tre stycken människor alltså. Min eviga källa för kärlek och trygghet. Vi pratade, promenerade, kramades, åt lax och bara fanns till. 

Jag har spenderat kravlösa timmar med att promenera, klivit in i tyst skog, suttit på en klippa och blickat ut över den kluckande sjön och njutit av tystnad, glada kvittrande fåglar och all grönska. Spenderat en solig fredag med att möta upp de finaste av vänner för en långpromenad och kaffe på den solbadade altanen, samtidigt som vi skiftat samtalsämnen högt och lågt. Spenderat en gråmulen lördag med att baka och läsa en bok och rundat av med kalas med släkten. Ätit gott, fikat, somnat i soffan mitt på ljusa dagen, dragit djupa andetag och känt lukten av hägg och syrén som påminner mig om barndom och skolavslutning, vaknat tidigt och tagit mornarna med ro, druckit många kannor kaffe, blivit bortskämd med för tidiga födelsedagspresenter och bara funnits till. Sådär som man verkligen behöver ibland. 

Nu ska jag snart ratta tillbaka bilen norrut igen och göra nytta på jobbet ett gäng timmar. Senare tänker jag fnitterpussas med han den där jag tänkt leva livet med, han som jag inte träffat på hela helgen. 
 
Detta liv va? Tack, TACK för det!Visa fler inlägg