En lördag med goda plättar

Min lördag var en av de bästa dagarna på länge. Varför då? Jag vet inte egentligen. Kanske för att den var så prestigelös och förväntanslös. Den var bara sådär härligt ledig. Inte alls speciellt märkvärdig egentligen, men dagar som dessa har jag och min sambo inte varit speciellt bortskäma med. Kanske just därför. 
 
Vi vaknade i lugn och ro. Vi åkte till affären så att vi till kvällen kunde tillaga en god moddag. Vi tog en långpromenad med hunden, vi stekte himelskt goda plättar till lunch (receptet kommer nedan) och sedan sov vi en stund mitt på dagen. Vi drack vin, vi höll handen, vi åt god middag med fruktsallad som efterrätt och stängde ute omvärlden för ett par timmar.

Jag är så tacksam över att leva i en relation som är så fantastiskt i all sin enkelhet. Den är liksom så fin i sin vanlighet. Det är allt jag kunnat önska mig och jag är otroligt mallig över det. Över att få ha en så fin, mjuk och snäll fästman som jag kan känna mig så bekväm tillsammans med. Jag antar att vissa saker är för stora för att försöka förklaras. Kanske vissa känslor i livet till och med inte ens ska förklaras, utan bara få finnas vid och upplevas. Precis som vi i lördags. Vi bara fanns till i varandras sällskap, prestigelösa och med avkopplade hjärnor. 
 

Risgrynsplättar: 
  • 500g färdig risgrynsgröt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl hackad sötmandel
  • 2 ägg
  • 2 msk smör att steka i
Blanda alla ingridienser och stek små plättar i önskad storlek. Servera med bär och vispad grädde, eller som i vårt fall - naturell kvarg, bär och kanel. 
 

F.R.E.D.A.G med guldkant

Fredagen började med att jag tassade upp och slog på duschen. Jag tog en varm dusch och rastade sedan hunden. Jag satte mig och jobbade en lite stund innan det ringde på dörren och mitt frukost sällskap kom på besök. Nybakad bröd, nybryggt kaffe, nykokta ägg och tända ljus. Det krävs inte mycket mer för att få till det där lilla extra i vardagen som ger en så otroligt mycket tillbaka. 
 
Ett par timmars jobb återstår denna fredag, sedan ska jag och min sambo äta middag på stan. Ta igen lite tid. Umgås och skifta samtalsämnen högt och lågt. 
 
Jag vill passa på att önska er en trevlig helg! 
 

Super enkel omelett-pizza

Ibland när man kommer hem från jobbet så är det nästan att man önskar att maten ska stå serverad på bordet. Man vill ha något NU! Detta middagstipset går otroligt fort och du har middagen klar på cirka en kvart. 

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Rör sedan ihop två ägg med en skvätt mjölk och salt. Hetta upp en stekpanna och lägg i äggblandningen i lite olja. Jag la sedan på kalkon, körsbärstomater, oregano och toppade med några skivor ost innan jag skjutsade in hela stekpannan i ugnen i cirka 10-15 minuter, eller tills osten smält ordentligt och ägg-botten börjat få lite fin färg. Sedan tog jag ut stekpannan, la över hela "pizzan" på en tallrik och toppade med lite färsk sallad. Sen var det bara att hugga in!
 
Enkelt, gott, nyttigt och otroligt snabblagat! 
 
Visa fler inlägg