Enkelt lunch/middagstips

Det här med att laga mat som håller god smak även när man fryser det tycker jag är väldigt käckt! Ett enkelt tips på det är att köpa ett bigpack kycklingfilé och låta dem tina. Sedan lägga kycklingfiléerna i en egen marinad gjord på en pressad citron och en ordentlig skvätt sweetchilli sås och låta det gotta ihop sig en stund. Gärna så länge som möjligt så att kycklingen suger åt sig så mycket smak som möjligt, men minst 30-60 minuter. 

När du gjort detta så lägger du bara upp kycklingfiléerna tillsammans med marinaden i en ugnssäker form och tillagar i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter. Jag brukar ibland skära upp rotfrukter och skjutsa in samtidigt som kycklingen, då får man en komplett måltid som tillagar sig själv. Till detta brukar jag servera en kall sås som jag gör på kvarg, skalet från citronen och kryddor, t.ex. chiliflakes och peppar. 

Kycklingen går alldeles utmärkt att frysa in styckvis sedan och bara plocka fram och tina den, den dagen du inte har tid för matlagning. Då kan man koka lite ris till, slänga ihop en god sallad eller varför inte dela kycklingen i småbitar och placera i en wrap tillsammans med goda tillbehör!#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!

#2 - - Camilla:

Mumsiga tips! Och så rätt!