It'S okay not to be okay

Nyårslöften är som gjorda att gå i spillo. Det handlar om qickfix dieter och stenhård träning som man tröttnar på efter en kvart. Mitt löfte var dock mycket mer än såhär. 
 
Mitt nyårslöfte inför 2015 var att jag skulle vara snällare mot mig själv, lära mig att tacka nej, skala av och göra allt det här utan att få dåligt samvete.
 
Hur har det då gått? Käpprätt helt åt helvete!
 
Jag kikade precis i min almanacka och insåg att jag har en dag ledigt inom loppet av närmare tre veckor. Jag kan tydligen inte säga nej, än mindre inse mina begränsningar. Det är så förbaskat svårt när man brinner för sitt jobb.

Mitt i allt det här så vill jag vara en närvarande flickvän åt min sambo. Jag vill vara en engagerad matte åt min hund. Jag vill vara en dotter åt mina föräldrar och en stöttande syster åt min syster. Jag vill, inte minst, vara en vän åt mina vänner. Jag vill kunna skifta samtalsämnen högt och lågt, prata om allt och inget precis sådär som man gör med de finaste av vänner och familj som känner en ända in på djupet. Det är när jag är tillsammans med er, mina nära och kära, som jag är mig själv helt och hållet och mår som allra bäst. Jag vill helt enkelt hinna med att vara Sofia. Leva!
 
Skärpning! Dags att tömma almanackan med arbete och fylla den med umgänge och sånt som får mig att må bra. Ibland måste man bara stanna upp och se hur livet ser ut just nu, inse sina begränsningar och tillåta sig att vara alldeles operfekt.
Kristian Gidlund var en otroligt klok man!