Grönsakslåda

Godmorgon! ❤️
Har påsken varit bra? 

Det har varit så in i bomben härligt med lite ledighet och vi har inte gjort annat än fokuserat på vila och ladda batterierna. Tagit många långa promenader, ätit gott, sett på film och tagit del av varandra. 

Är du trött på påskmat? Har det blivit lite för mycket av det goda i helgen? Då kan det vara gott med något fräscht, precis som den här "man tager vad man haver rätten". Alltså jag kan inte sluta älska det här med kylskåpsrens. När man tar lite vad man har som blir total succé! 

Nu inför vår flytt så är det skönt att äta ur både kyl och frys för att slippa ta med sig det. Hur blir det då när man slänger ihop lite av allt som kylskåpet bjuder på, toppar med ost och gräddar i ugnen? Nämligen denna grönsaks -och kikärtsgratäng! 

Jag använde: 

▪️ett blomkålshuvud
▪️ett broccolihuvud
▪️4 morötter
▪️1 röd paprika
▪️1 påse sockerärtor
▪️1 rödlök
▪️1 burk kikärtor
▪️1 burk marinerad fetaost
▪️2 paket krossade tomater med örter/vitlök
▪️parmesanost 
▪️salt, peppar och oregano

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Skala och skiva morötterna, dela blomkål och broccoli i lagom stora bitar och koka upp i lättsaltat vatten i 3-5 minuter. 

Under tiden hackar du löken, paprikan och sockerärtorna grovt och lägger i botten på en ugnssäker form. Skölj kikärtorna och lägg över tillsammans med grönsakerna som fått koka upp. 
Koka upp de krossade tomaterna och smaka av med kryddor. Häll tomatsåsen över grönsakerna och kikärtorna, häll över en burk fetaost och strössla med parmesan. Grädda i ugnen cirka 10-15 min. 

Ät och njut! 

(Det går att äta som det är, eller som tillbehör till t.ex. kött, fisk eller kyckling) 

 
Visa fler inlägg