En lördag med goda plättar

Min lördag var en av de bästa dagarna på länge. Varför då? Jag vet inte egentligen. Kanske för att den var så prestigelös och förväntanslös. Den var bara sådär härligt ledig. Inte alls speciellt märkvärdig egentligen, men dagar som dessa har jag och min sambo inte varit speciellt bortskäma med. Kanske just därför. 
 
Vi vaknade i lugn och ro. Vi åkte till affären så att vi till kvällen kunde tillaga en god moddag. Vi tog en långpromenad med hunden, vi stekte himelskt goda plättar till lunch (receptet kommer nedan) och sedan sov vi en stund mitt på dagen. Vi drack vin, vi höll handen, vi åt god middag med fruktsallad som efterrätt och stängde ute omvärlden för ett par timmar.

Jag är så tacksam över att leva i en relation som är så fantastiskt i all sin enkelhet. Den är liksom så fin i sin vanlighet. Det är allt jag kunnat önska mig och jag är otroligt mallig över det. Över att få ha en så fin, mjuk och snäll fästman som jag kan känna mig så bekväm tillsammans med. Jag antar att vissa saker är för stora för att försöka förklaras. Kanske vissa känslor i livet till och med inte ens ska förklaras, utan bara få finnas vid och upplevas. Precis som vi i lördags. Vi bara fanns till i varandras sällskap, prestigelösa och med avkopplade hjärnor. 
 

Risgrynsplättar: 
  • 500g färdig risgrynsgröt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl hackad sötmandel
  • 2 ägg
  • 2 msk smör att steka i
Blanda alla ingridienser och stek små plättar i önskad storlek. Servera med bär och vispad grädde, eller som i vårt fall - naturell kvarg, bär och kanel. 
 
Visa fler inlägg