Äpple/päron muffins med jordnötssmör
Helgen står för dörren och då finns det inget bättre än att ta en rykande kopp kaffe med varm skummad mölk och något gott till som eftermiddagsfika. I veckan testade jag att baka dessa muffins och i receptet stod det päron, men det hade jag inga hemma så därför valde jag att byta ut det mot äpple.
Detta behöver du för cirka 10 stora muffins:
- Två äpplen/päron
- 1 dl jordnötssmör
- 1/2 dl kokosolja/smör
- 4 ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniljpulvet
- 1/2 dl kokossocker (detta hade jag ej hemma så jag tog kokos, kanel och kardemumma istället)
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl havregryn
- 2 dl kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
Jag började med att skala och riva äpple. Sedan blandade jag detta med ägg, jordnötssmör, kokosolja, vaniljpulver, salt, och smaksättningen - alltså kokos, kanel och kardemumma. Jag rörde sen ner bakpulver, havregryn, kokosmjöl och tillsist fiberhusk. Jag klickade i blandningen i formar och gräddade i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.


Åh så gott! :D