Grahams-limpa

Här kommer receptet på mitt absoluta favorit bröd:
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 1/5 dl linfrön
  • 1/5 dl rågkross (går att utesluta)
  • 1/5 dl pumpakärnor 
  • 1/5 dl russin/torkad aprikos/gojjibär (jag använder nästan alltid russin)
  • 1/5 dl grovt hackade valnötter
  • 1/5 dl grovt hackad sötmandel
  • 1/5 dl grovt hackade hasselnötter
  • 6 dl filmjölk
  • 3 msk mörk brödsirap (går att använda lingonsylt)
  • 1 1/5 tsk bikarbonat
  • 1 1/5 tsk salt
Blanda alla torra ingridienser, blanda sedan ner filmjölken och sirapen. Vänd ner smeten i en smord form. Jag brukar smörja formen med smör/olja och sedan använda solroskärnor som ett slags ströbröd. 
Grädda brödet längst ner i ugnen på 175 grader i en timma.