Grahams-limpa
Här kommer receptet på mitt absoluta favorit bröd:
- 6 dl grahamsmjöl
- 1/5 dl linfrön
- 1/5 dl rågkross (går att utesluta)
- 1/5 dl pumpakärnor
- 1/5 dl russin/torkad aprikos/gojjibär (jag använder nästan alltid russin)
- 1/5 dl grovt hackade valnötter
- 1/5 dl grovt hackad sötmandel
- 1/5 dl grovt hackade hasselnötter
- 6 dl filmjölk
- 3 msk mörk brödsirap (går att använda lingonsylt)
- 1 1/5 tsk bikarbonat
- 1 1/5 tsk salt
Blanda alla torra ingridienser, blanda sedan ner filmjölken och sirapen. Vänd ner smeten i en smord form. Jag brukar smörja formen med smör/olja och sedan använda solroskärnor som ett slags ströbröd.
Grädda brödet längst ner i ugnen på 175 grader i en timma.
