Fullkornsskorpor

När det är sommar har man en tendens till att fika en del. När man är ledig och det är dåligt väder kanske man åker och besöker något mysigt fik, tar en fikapaus på shoppingrundan eller träffar en vän över en fika.
Är det bra väder så kan man enkelt packa ner lite fika i en korg och ta med sig den till stranden. Det är väl härligt och hör verkligen semestern till! Dock har jag hört att en del lätt fastnar i det här så därför tänkte jag bjuda på ett jätte bra fika-tips till hösten. Packa med ett par av dessa skorpor och ta till tre-kaffet på jobbet eller när suget gör sig påmint framåt kvällskvisten!
 
▪️1dl fullkornsdinkel mjöl
▪️1,25dl grahamsmjöl
▪️3dl havregryn/fiberhavregryn
▪️2,5tsk bakpulver
▪️3msk linfrön
▪️1/2dl hackade nötter
▪️100-125g smält smör
▪️125g keso
▪️1/5-1dl filmjölk 
 
▪️ev. kanel, honung eller annan smaksättning
 
Börja med att blanda de torra ingridienserna. Blanda sedan i det smälta smöret, keson och fiömjölken. Rulla ihop smeten till bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. 
Ta ut dem och dela med en gaffel så att de blir halvor. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in skorporna ytterligare 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och öppna luckan och låt dem stå i eftervärmen och torka.
 
Ät dem som de är eller med någon god ost på!