Fördelar med löpning del 2

Måndag igen och många av oss ser den här dagen som en nystart. Man har frossat i godsaker hela helgen och vill ofta på måndagen skärpa till sig. 

Förra veckan började jag med att lista positiva effekter med löpning. Här kommer ytterligare tre som kanske till och med kan hjälpa dig på traven att se till så att du börjar veckan med en härlig joggingrunda!
 
  • Du håller dig friskare. Träning stärker ditt immunförsvar och gör det lättare för kroppen att stå emot infektioner. Faktiskt så tar människor som tränar ut 27% färre sjukdagar än människor som är fysiskt inaktiva. 
  • Du får starkare benstomme. Löpning hjälper till att motverka förlusten av bentäthet, vilket är en naturlig del av vårt åldrande. Kroppen svarar på påfrestningen av löpning genom att öka bentätheten.
  • Du minskar risken för cancer, diabetes, hjärt och kärlsjukdomar och du sänker ditt kolesterol. Fysiskaktivitet hjälper till att minska cancerriskerna med upp till cirka 30%. Dessutom hjälper fysisk aktivitet till med att minska insulinnivåerna i kroppen, vilket leder till ett jämnare blodsocker.
 
 
 
#1 - - Frudin:

Det är underbart att ha löpningen i sitt liv!