Tjuvstarta julbaket
I alla år jag kan minnas så har vi haft som tradition hemma att baka eget julgodis samt göra egna pepparkakor i alla dess former. Doften och värmen som sprids i huset tillsammans med tonerna av någon julvisa får det att pirra i hela kroppen. Sen några år tillbaka har vi exprementerat lite och förutom knäck och ischoklad hr vi provat lite annat. Bland annat den enklaste som finns, nämligen chokladtäckta kellogs-k.
Här finns egentligen inga rätt eller fel utan här kan man experimentera bäst man vill. Mina två favoriter har kommit att bli dessa :
Mörkchokladtäckta kellogs-k. Du börjar med att lägga kellogs-k i en bytta precis som de är. Under tiden smälter du mörk choklad i vattenbad. Vill man så avnänder man sig utav någon med smak, men jag brukar ta en vanlig med cirka 70% kakao och smakstätta den själv med rivet apelsinskal som jag river ner på flingorna. När chokladen har smält vänder jag ner den i flingorna, rör om och klickar ut i små formar på en plåt och ställer det sedan kallt så att de stelnar. Hur enkelt?!
Vitchokladtäckta kellogs-k. Exakt samma sak här, börja med att lägga flingor i en bytta och smält chokladen i ett vattenbad. Vit choklad är ju ganska sött så dessa bruar jag bryta av med skalet från två stycken lime samt kokosflingor. Jag blandar ihop alltihop och klickar ut i små formar och låter det stå kallt för att stelna.
Snabbt, enkelt och otroligt gott. Precis som det ska vara!
Åhh gjorde alltid chokladtäckta kellogs när jag va mindre, kanske blir att göra det i år :)