4 frågor och 1 svar

Hur ser jag på träning? Vad tränar jag? Hur ofta tränar jag? Har jag haft något osunt förhållande mellan mat och träning nångång?
 
Min generella syn på träning är att det är ett fantastiskt verktyg för att ge kroppen och själen balans, lycka och energi. Det är det bästa receptet man kan hitta för att må bra! Jag har alltid älskat rörelse. Som yngre älskade jag allt som hade med rörelse att göra. Fanns det något roligare än när man fick packa gymnastikpåsen och dagens schema visade en timmas gympa? Eller när den första vårsolen visade sig och jag och syrran kunde bygga hinderbanor i trädgården och leka cirkus-ackrobatörer? 
 
Jag har dansat, ridit, spelat handboll, basket, fotboll, plasklekt i vatten, åkt rullskridskor, cyklat och härjat med hundarna. 
Jag har tränat det mesta helt enkelt. Att vara aktiv har alltid varit en naturlig del i min vardag. Efter gymnasiet slutade jag med basketen, som jag ägnat mig åt ganska seriöst i många år, och fick då istället upp ögonen för löpningen. 
 
Just nu springer jag någon gång i veckan och försöker få in något styrkepass. Ibland i gymmet, ibland instruktions-ledda pass där man peppar och puschar varandra. Främst sysslar jag med bodypump, core, kettelbell och TRX.
 
Hur ofta jag tränar varierar ganska mycket vecka till vecka, men allt mellan 2-7 gånger i veckan. Däremot försöker jag få in den vardagliga motionen alla dagar i veckan, om det bara är att städa av lägenheten, ta en promenad med hunden eller ta trapporna i mataffären istället för hissen. 
 
Jag har som mål att träna rörlighets träning i form av bodybalance en gång i veckan och ska verkligen unna min kropp att ta sig tid till det framöver. 
 
Ja, jag har haft ett osunt förhållande till mat, dock aldrig till träning. Träningen är något heligt för mig och kommer aldrig få förstöras i form av något tvångsbeteende. Jag ska även tillägga att jag nu heller aldrig skulle skapa ett osunt förhållande till mat, eller låta det bli någon ångestrelaterad fiende. Mat är gott och mat gör kroppen gott! 
 
Kropp och själ hör ihop så otroligt mycket. Lyckas vi värna om båda delarna, gynnas även båda delarna avsevärt av det. Uppmuntra er att älska kroppen och knoppen! Den är fantastisk, i alla dess storlekar och former! Du är fantastisk! 


Här är jag och min kropp rätt upp och ned i en otroligt vacker vik i röda havet. 
Alla tycker säkert något om denna bilden, sen vad ni alla väljer att tycka rör mig inte i ryggen. Det väsentliga här är att min kropp är frisk och jävligt grym som alltid ställer upp för mig! 
Jag äger min kropp med stolthet, glädje och kärlek och det är en sjuhelsike power!
Vår kropp besitter en fantastisk styrka, vishet och respekt många av oss aldrig får uppleva fullt ut eftersom att vi sällan får lära oss att lyssna på vår egna kropps röst, utan istället på en massa andra röster om hur vi bör se ut och vara. Försök att börja lyssna inåt och försök att börja äga din kropp med den respekt den är värd! 

 
#1 - - Sofia:

Vilken vacker Fia som står där i havet! Å vilka jävla magmuskler du sitter inne på👍💪🏼 snyggt hörru! Hoppas allt är bra med er! Får se till att ses snart! Puss<3

Svar: Tack snyggis!!! Vi MÅSTE ses snart❤️ puss på dig
Sofia Johansson