Strävan efter en seg semesterhjärna

Ibland kan en känsla av ledsamhet skölja över mig. En ledsamhet grundad i sommarens alla förväntningar och besvikelser. Över alla andras uppvisande av semesterbilder på konton som tar över cybervärlden. Jag vet att man inte ska jämföra sig med andra, men ibland är det svårt att låta bli. 

Snart är även juli till ända och här sitter jag med en fis-ljummen kaffekopp i handen och undrar vad jag åstadkommit denna sommaren?
Man målar upp en bild av sena sommarkvällar på klipporna och grillkvällar i trädgården. Rosé och brunbrända ben, nakenbad i natten och spontana magskratt. 
Hittills har jag haft ett par fantastiska dagar och kvällar, såklart! Men som alltid så regnar sommaren bort innan man ens hunnit börja bocka av sin "to-do-list".

Idag tar jag med mig min väska och fyrbenta vän och sätter mig på ett tåg. Sex lediga dagar står för dörren och jag ska försöka skapa lite semesterfeeling tillsammans med min familjeskara. Jag vill få den där sega semesterhjärnan som kopplar bort allt vad vardag heter. 

Brunbrända ben och nakendopp får stå kvar på listan till nästa år. Däremot ska jag bocka av kvalitetstid med familj, vänner och magskratt efter den här helgen. Värdefullt!